magnus-hansson-altid-fremad

Deltog du i forfatterchatten med Magnus Hansson?

Du kender måske jægersoldaten Magnus Hansson fra TV 2 programmet ”Korpset”, hvor en gruppe danskere skulle prøve, hvad der skal til for at være elitesoldat. Nu er Magnus Hansson aktuel med sin bog Altid fremad, der er hans personlige beretning om et liv, som har været turbulent med op- og nedture.

Tirsdag aften den 20. februar inviterede vi til forfatterchat på vores Facebookside, hvor du kunne stille Magnus Hansson dine spørgsmål. Men hvis du var så uheldig at gå glip af muligheden for at chatte med Magnus Hansson, så har vi samlet de gode spørgsmål og svar – og du kan læse dem lige her:

Spørgsmål og svar fra forfatterchatten

Lærke-Marri: Hvad kræver det at blive jægersoldat? Jeg er selv i gang med at træne mig op til at komme ind. Jeg har trænet mig ud af en masse hjerteproblemer og mit store ønske har altid været at komme i trøjen. Hvor der er vilje, er der vej!
Magnus Hansson: Det kræver en masse helt udover det sædvanlige. Meget mere end jeg kan beskrive, inden tiden er gået. Men det vigtigste jeg kan sige, er, at det handler om at have hovedet med og viljen urokkelig. Du vil stå i situationer, hvor din krop skriger, at dette skal du lade være med, og tigger dig om at melde fra. Her skal du have styrken til at tage kontrollen og fortsætte alligevel. Held og lykke! Det er en fed drøm!

Ida: Hvordan har Jægerkorpset gjort dig stærkere som menneske? Og hvordan kom du videre med dit liv efter Jægerkorpset? 💪🏻👍🏻
Magnus Hansson: Min kamp med PTSD og min erkendelse om at åbenhed har været min vej til heling, har gjort mig til et stærkere menneske. På mange måder er jeg stærkere nu end nogensinde før. Ja, givet mine erfaringer fra Jægerkorpset har også en del af æren i styrkelsen af min person, men det største ryk er kommet ved at kigge indad og åbne udad.
Ida: Tak for dit svar, jeg kan godt lide ,at du er så åben. Jeg har selv virkelig svært ved at være åben og erkende, at jeg har ondt. Og efter jeg har læst din kommentar har det ihvertfald sat nogle tanker igang 😊

Lars: Er der noget fra din tid i Jægerkorpset, der opvejer de traumatiserende betingelser, du har gennemlevet? Og hvor står du nu?
Magnus Hansson: Mine oplevelser har skabt mig. Det er måske en kliché, men det er ikke uden sandhed. Jeg står på mange måder stærkere, end jeg nogensinde har, og det er trods diagnosen PTSD. Og selvom jeg ikke er stolt af mange af de valg, jeg har truffet i mit liv, er jeg i dag stolt af den person, jeg er. Det sure må tages med det søde og var det nødvendigt at få HELE turen igen, så havde jeg også gjort det.
Lars: Tak for dit svar. 👍

Ronnie: Endnu engang tak for at du har udgivet din fortælling, og tak for retursvaret herinde på Facebook. Du er ekstrem nærværende overfor dine fans. Hvad er dine fremtidsplaner efter dine foredrag, samt din bog Altid fremad og hjælpen i programmet Korpset? Går du  med tanker om en bog nr. 2? Mere tv? Eller noget helt andet?
Respekt herfra – og husk ALTID FREMAD! 😉💪
Magnus Hansson: Bliver sæson 3 aktuel, så vil jeg melde mig på banen. Derudover så vil jeg fortsætte med at dele ud, som jeg gør nu, og det vil jeg blive ved med så længe, jeg kan se, der er nogen, der gavner positivt fra det, jeg har at sige.
Ronnie: STÆRKT, Magnus 💪😉 God fornøjelse med dit arbejde, ønsker dig det bedste 😉
Magnus Hansson: Ronnie, Tusinde tak!

Lea: Har du fortrudt, at du startede i Jægerkorpset i sin tid?
Magnus Hansson: Nej aldrig. Jeg bebrejder på ingen måde Jægerkorpset eller krig, det som er hændt mig. Derimod var det min egen manglende evne til at være åben om, hvordan jeg gik og havde det, som resulterede i at min flugt fra PTSD, drev mig ud i ekstremer. Dermed sagt har kulturen i Jægerkorpset heller ikke været god ift. at stå frem som utilstrækkelig. Men da jeg endelig var et sted, hvor jeg kunne tage imod hjælp, der var Jægerkorpset der for mig og levede i fulde op til det broderskab og fællesskab, som det reklamerer for at have.
Lea: Tak for svar 👍🏻😊
Magnus Hansson: Lea, Selv tak!

Tommy: Hej Magnus, har i fire fra Korpset egentlig været udsendt sammen?
Magnus Hansson: Jeg har kun været udsendt på skarpe missioner med Instruktør Rune. De øvrige instruktører nåede at stoppe før min tid i Jægerkorpset.

Tania: Hej Magnus! Først vil jeg sige dig tusind tak for en kanon god bog . Læste den på 14 timer… Mit spørgsmal er: hvor høj er du egentlig? Når man ser dig i korpset, så ser du bare så lav ud? 🤔
Magnus Hansson: Jeg bukker og takker. Jeg er desværre kun lige knapt 1,5 meter lang! Naturligvis fik jeg indført i min kontrakt med TV2 at alle scener, hvor jeg indgår, skulle filmes i frøperspektiv 😉 Det er muligvis dét som snyder.
Tania: Magnus Hansson, hahaha, hvor er du sjov.

Se flere billeder på: https://www.instagram.com/magnushhansson/

Flere gode spørgsmål og svar

Kenny: Hvis du kunne gå tilbage i tiden, med den viden du har i dag, havde du så valgt at blive Jæger alligevel?
Magnus Hansson: Ja, bestemt. Jægerkorpset har leveret de bedste oplevelser, jeg nogensinde har haft. Mine omgivelser i Jægerkorpset var samtidigt omdrejningspunktet for min største nedtur. Det sure med det søde, så ville jeg aldrig have været foruden min tid i JGK.

Morten: Hej Magnus, tusinde tak for en super og velskrevet bog. Specielt, det kapitel hvor din hustru har haft muligheden for at skrive sin indgangsvinkel, det har “manglet” i andre af disse typer bøger. Har et enkelt spørgsmål, har I 4 (Korpset) arbejdet sammen, eller hvordan er kontakten opstået? Altid fremad, Magnus 👍
Magnus Hansson: Tusinde tak! Rat og Erik B. Jørgensen, nåede jeg aldrig at gøre tjeneste med. De var begge stoppet, inden jeg kom til Jægerkorpset. Instruktør Rune har jeg tjent med, både hjemme og på missioner. Altid fremad!
Morten: Magnus Hansson, tusinde tak for svaret. Pas godt på dig selv 😉👍
Magnus Hansson: Jeg blev kontaktet af Rat efter, han havde fået at vide af en fælles kollega, at jeg var en dygtig jægersoldat og for nyligt var stoppet.

Claudia: Hvordan påvirker din tid i Jægerkorpset dig nu?
Magnus Hansson: Min tid i Jægerkorpset og oplevelserne derfra har været positive. Ubearbejdede oplevelser fra missioner med Jægerkorpset og min egen undertrykkelse af PTSD, mens jeg var tjenstegørende har påvirket mig stærkt og gjorde, at jeg endte i et dybt hul, jeg i en periode aldrig troede, jeg ville komme ud af. Dog står jeg nu på den anden side – og står stærkere end nogensinde. Alt i alt har min tid, som jægersoldat gjort mig til den mand, jeg er i dag. Og ham er jeg stolt af.

Flemming: Den dag man erkender over for sig selv, at man er syg. Hvor søgte du hjælp som det første ? Var det egen læge, forsvarets læger og psykologer ?
Magnus Hansson: Jeg søgte første gang hjælp ved egen læge og misbrugscenter i samme ombæring. På dette tidspunkt var jeg ikke klar over, at det var PTSD som lå til grund for min medicinafhængighed. Jeg blev her afvist af systemet. Her burde der have været alarmklokker, der ringede, men der endte med at gå mange år, før jeg blev trængt op i en krog og tilbudt hjælp. Men her blev ordentlig hjælp så også tilbudt, og jeg tog med kyshånd imod.
Flemming: Var det familie/venner, der trængte dig op i en krog eller Jægerkorpset ?
Magnus Hansson: Det var kollegaer fra Jægerkorpset. Desværre så sent at min karriere ikke stod til at fortsætte, men tids nok til jeg som person kunne reddes.
Flemming: 💪 Altid fremad.

Video: Magnus Hansson fortæller om "Altid fremad"

Læs eller hør "Altid fremad" - find bogen hos Saxo.com

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Pårævede felter er markeret med *