MogensBlomSaxo

“at skrive en krimi er lidt som at lægge et puslespil” – Mogens Blom

Og endnu en gang fik Mogens Blom puslespillets brikker til at passe. I torsdags, den 15. februar, udkom nemlig Enken fra Kiev, tredje bind i serien om efterretningsagenten Maiken Tarp, der arbejder for at afdække terrortruslen – såvel i Danmark som i Mellemøsten.
Vi mødtes med Mogens Blom, hvor vi fik en lille snak om, hvordan og hvorfor han gik i gang med at skrive krimier.

Vidste du fx at Mogens Blom startede med at skrive for sjov, fordi han havde halsbetændelse og kedede sig?

Mogens Blom (f. 1956) har i 17 år været ansat i Udenrigsministeriet, hvor han har arbejdet med Danidas udviklingsprojekter. Fra 2003 blev han involveret i regeringens nye Arabiske Initiativ, og har i ti år rejst i Mellemøsten for at fremme dansk-arabiske samarbejdsprojekter. Hans kendskab til regionen har medført, at han har været involveret i håndteringen af Muhammed-krisen, mødt Det Muslimske Broderskab såvel som de unge på Tahrir-pladsen i Cairo under Det Arabiske Forår, ligesom han befandt sig på Radisson SAS-hotellet i Amman, da det blev bombet i 2005.

Mogens Blom at skrive sin første bog...

– det var i virkeligheden kun, fordi jeg fik halsbetændelse, at jeg begyndte at skrive. Dengang var man nok syg lidt længere tid, end man er i dag. Så jeg blev hjemme, hvor jeg gik rundt og kedede mig. Men så fik jeg den her idé om at skrive en krimi.

– jeg startede med at sætte mig med en billig krimi og tælle, hvor mange anslag der er på en side. Så skrev jeg det samme antal anslag på en side med skrivemaskinen, og så regnede jeg ud, at hvis jeg skulle skrive en bog på 150 sider, så skulle jeg skrive 200 sider på maskinen med 1,5 linjeafstand. Og så gik jeg ellers bare i gang med at skrive.

– jeg skrev den (red. Dræbt af en vildfaren kugle) egentlig mest for sjov til mine venner. De sagde: ”den er sgu da god, Mogens. Du skal da prøve at gå til et forlag med den.” Men jeg havde ingen idé om, hvad forlag er og havde ingen kontakter. På det tidspunkt (red. i begyndelsen af 80’erne) var der et forlag, der hed Vindrosen, og de var lige startet på en serie med spændingsromaner – og der kom jeg lige dumpende på det rigtige tidspunkt. Og så udkom Dræbt af en vildfaren kugle i 1983.

Se Mogens Blom fortælle om "Enken fra Kiev"

Mogens Blom om at skrive krimier...

– det at skrive en krimi er lidt som at lægge et puslespil, hvor brikkerne skal passe. Jeg lægger puslespillet, bygger handlingens skelet, inden jeg går i gang med at skrive, men nogen gange så tager personerne i fortælingen magten. Og så ændrer planen sig undervejs.

– jeg synes, det er sjovt at skrive en krimi. Det er sjovt at skulle lægge puslespillet, hvor alle brikkerne skal passe sammen. Det er sjovt at kunne fortælle om nogle af de personer, som jeg har mødt gennem mit job og det miljø, jeg har arbejdet i.

– det svære er at holde fast, at blive ved, for det er en rigtig lang proces at skrive en bog. Der er nogle dage, hvor man jubler og hvor arbejdet bare flyver… og så er der dage, hvor man stryger 200 sider, fordi man er kommet ud af en forkert tangent.

skal du læse "Enken fra Kiev"?

Enken fra Kiev Mogens Blom Saxo

Enken fra Kiev er en politisk thriller – og tredje selvstændige bind i serien – om efterretningsagenten Maiken Tarp.

Ved midnatstide i Donetsk, Østukraine flygter en kvinde ud af sit hjem med en rygsæk fuld af fortrolige dokumenter.

Hjemme i Danmark er Maiken Tarp fra Forsvarets Efterretningstjeneste blevet ansat i et nyoprettet sikkerhedssekretariat i Udenrigsministeriet. Mens ministeren taler på en stor anlagt konference, myrdes en ukrainsk deltager. Maiken Tarp er eneste vidne og mens PET efterforsker attentatet som terrorrelateret, er Tarp overbevist om at sagen er mere kompliceret end som så. Maiken Tarp lader sig opsluge af sagen – med fatale konsekvenser.

køb
Enken fra Kiev på saxo.com 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Pårævede felter er markeret med *