Lit Love saxo.com

Lit Love: Ny litteraturpodcast med fokus på kærligheden i – og til – litteraturen

Marie Louise Tüxen inviterer forfattere i studiet til en snak om kærlighed, lyst, vildveje, brud og møder mellem mennesker. Med de fleste bøger er der et vindue til at tale om kærlighed.

1. afsnit: Niels Henning Falk Jensby

I første afsnit har Tüxen inviteret Niels Henning Falk Jensby, forfatteren bag den stærkt erotiske roman Techno i studiet. Niels Henning giver ikke meget for såkaldt ‘ægte kærlighed’, men taler i stedet om helt vildt mange kærligheder, der kan komme og gå og ikke behøver at have inderligheden som væsen. For eksempel en kærlighed, der er rent kød og begær og kan være dødelig. Kærlighed er ikke noget, man føler, men noget man gør, siger han.

2. afsnit: Tine Høeg vil gerne lægge et godt ord ind for et mere promiskuøst kærlighedsbegreb

I andet afsnit har Tüxen inviteret Tine Høeg, forfatteren bag bogen Nye rejsende, i studiet.
Tine vil gerne lægge et godt ord ind for et mere promiskuøst kærlighedsbegreb, og så mener hun, at der er nødt til at være en tæt fysisk forbindelse, for at to mennesker kan noget sammen. I løbet af samtalen mindes hun en dejlig aften for længe siden, hvor hun fik krænget sig i samme seng som ham, hun var forelsket i, og vågnede op til erkendelsen af, at han kyssede med hendes veninde. Tine lå inderst. Man kender det godt.

Tine Høeg Lit Love

3. afsnit: Line Knutzon om et liv med kærlighed uden en mand

I tredje afsnit har Tüxen inviteret forfatteren, Line Knutzon, i studiet til en snak om kærlighed, eller manglen på samme.
Marie Louise Tüxen har tidligere mødt dramatikeren og forfatteren til Camille Clouds brevkasse.  Dengang sagde Line Knutzon, at hun ikke ledte efter en mand, ikke savnede kærligheden fra en mand, og Marie Louise lyttede og besluttede sig for ikke at tro på Line. Det er 3 år siden, og i dag tror hun på hende. Ikke at tro på Line Knutzons ord sagde vist mere om Marie Louise end om Line. Nu er Line flyttet sammen med sin mor, til gengæld er hun ikke sikker på, om hun lyver for sig selv. “Måske går hun bare rundt med sin hund og lyver for sig selv.” Forvirret? Lyt med!

Lyt til Lit Love:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Pårævede felter er markeret med *