Suzy Wengel saxo.com

Interview med Suzy Wengel

Suzy Wengels vægttabsmetode, Sense, har taget Danmark med storm, og hendes bøger har ligget på toppen af bestsellerlisterne siden 2016. I januar 2017 blev Sense kåret som vinder af TV 2-programmet En kur der dur. Suzy har selv tabt 40 kilo ved at følge Sense-principperne. 

Vi har snakket med Suzy Wengel om at skrive bøger, starte som selvudgiver og meget mere. Læs vores interview med Suzy Wengel og find ud af, hvilken bog Suzy Wengel ville ønske, hun havde skrevet og hvad hendes råd er til andre, der drømmer om at skrive og udgive deres egen bog. 

Suzy Wengel Sense saxo.com

Saxo interviewer med Suzy Wengel

Har du altid skrevet?
Det kan jeg klart svare nej til. Jeg har altid været ret dårlig til at formulere mig på skrift, og jeg har altid ligget omkring middel, karaktermæssigt, i de sproglige fag. Jeg er mere til tal og teknik. Tilmed skrev jeg fra 2005 til 2012 kun på engelsk, og derfor var det faktisk lidt svært at omstille mig, da jeg besluttede mig for at skrive en bog på dansk.

Hvor skriver du bedst?
Helt klart i en bar på et hotel. Jeg skriver bedst, når der er liv omkring mig – en summen fra højtalerne eller folk, der sidder og småsnakker. Der bliver jeg nemlig ikke forstyrret af vaskemaskinen, som bipper eller af folk, der lige skal spørge om det ene og det andet. Og så kan jeg bestille mad og drikke uden at skulle bevæge mig ud af stedet.

Suzy Wengel saxo.com

Kunne du forestille dig at skrive bøger inden for andre genrer?
Den næste bog kommer til at handle om min familie, vaner og selvfølgelig Sense. Her bevæger jeg mig lidt ud af min comfort zone – dog med kyndig sparring fra andre. Men jeg kommer ikke til at skrive en krimi eller en bog om katte.

Hvad er dit bedste råd, når man skal finde tiden til at skrive?
At lægge mærke til hvornår arbejdet flyder bedst. Jeg lavede for eksempel ofte matematikopgaver på badeværelset – og hvorfor ikke? Det handler om at finde det sted, der fungerer bedst, uanset hvor skørt det sted er.

Hvordan og hvorfor gik du i gang med at udgive selv?
Jeg havde arbejdet mig frem til en god metode, så jeg kunne blive min overspisning kvit – og det startede skriveprocessen. Det var først og fremmest på grund af tidspres, at jeg valgte at selvudgive. Jeg havde en deadline, og da det ikke lykkedes mig at komme ind på et forlag, kunne jeg ikke se andre muligheder end at udgive selv. Jeg havde allerede klienterne, men jeg manglede materialet – derfor kastede jeg mig ud i at selvudgive. Og det var ikke på egen hånd. Min mand Jesper var min samarbejdspartner gennem hele processen, og det er han stadigvæk. Uden ham var der ikke nogle Sense-bøger. 

Har du et råd til andre, der drømmer om at selvudgive?
Vær opsøgende og nysgerrig. Meld dig ind i gruppen Newpub – forfattere med mod på nye udgivelses- og forretningsmuligheder på Facebook og søg søg søg på Google – og søg altid på engelsk også. Find ud af, om du har en god idé. Tjek for eksempel, at din idé ikke allerede er udført af andre. Det samme gælder bogomslag og titel. Vær meget grundig.

Hvilken bog ville du ønske, du havde skrevet?
Tarme med charme af Giulia Enders fordi jeg synes, den er sjov og informativ. Det kunne også være Slut med forbudt af Morten Elsøe og Morten Svane, for jeg er helt på linje med deres budskab – blot på min egen lavpraktiske måde.

Tarme med charme saxo.com

En dag i Suzy Wengels liv

Jeg vågner ret præcist kl. 06.45 og det samme gør min mand. Vi står op sammen med børnene Albert og Valdemar på 6 og 7 år. Vi gør os klar, og børnene bliver kørt i skole af deres mormor.
Derefter kigger jeg alle sociale medier igennem. Jeg tjekker dog løbende Facebook (besøg Facebooksiden Sense – slank med fornuft) og Instagram (besøg Instagramprofilen Sense – slank med fornuft) cirka hver halve time hele min vågne tid. Derefter drøfter jeg dagens opgaver med min kliniske diætist Lotte, som står for vores klinik i Langeskov. Jeg svarer på e-mails og laver administrative opgaver. Derefter kører jeg ud til dagens aftaler. Det er typisk foto, video, redigeringsarbejde, interview, foredrag eller skrivearbejde. Der er også helt lavpraktiske ting som indkøb og planlægning i forhold til næste bog eller foredrag. Jeg har over tid fået ansat flere og flere hænder til at hjælpe – senest er Katrine Bøg Larsen kommet til. Hun hjælper med tekstarbejde, korrektur og nyhedsbreve og skal fremadrettet også fungere som min PA. Det eneste tidspunkt på dagen, hvor rutinen brydes, er, når vi har tid med børnene, før de kommer i seng kl. 20. Og når vi er på golfbanen i Kerteminde, som er et sted, der fylder min krop med ro og ny energi.
Efter børnene er kommet i seng, arbejder Jesper og jeg typisk et par timer, før vi går i seng.
Min arbejdsdag slutter stort set, når jeg lukker øjnene.
Jeg elsker det, jeg laver, så derfor har jeg det godt med at arbejde så meget. Og jeg har et godt sovehjerte, så jeg har aldrig problemer med at falde i søvn.

Suzy Wengel og Lene Beier på Bogforum 2017

Event: Oplev Suzy Wengel til en aften om sundhed den 30. januar

Torsdag d. 1. februar inviterer Saxo og Politikens Forlag til en aften, hvor du kan opleve nogle af de mest populære og aktuelle ernærings- og sundhedseksperter. På aftenen kan du opleve:

Michael Mosly, britisk læge og forfatteren bag 5:2 kuren  og aktuel med bogen Sund mad til kloge tarme.
Suzy Wengel, forfatter og kvinden bag Sense.
Arne Astrup og Mads Piil Hjort, to af forfatterne og eksperterne bag bøgerne Spis dig slank efter dit blodsukker, Type A og Type B.

Til arrangementet vil det være muligt at købe forfatternes bøger med ekstra rabat, og der er naturligvis også mulighed for signering.
Du kan læse mere om arrangementet – og købe billet – her: billetto.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Pårævede felter er markeret med *