Jesper Stein Inspiration Saxo

Årets Forfatter 2017 er Jesper Stein

Juleaften og det nye år er lige rundt om hjørnet, og det er blevet tid til at kåre Årets Forfatter 2017. Hver måned har vi kåret en forfatter som Månedens Forfatter, men nu er det jeres tur, læserne, til at bestemme. Vi bad jer derfor at stemme på den forfatter, I syntes, skulle have titlen som Årets Forfatter 2017. 
Stemmerne er talt op, og vi er stolte af at kunne afsløre, at I har valgt Jesper Stein som Årets Forfatter. 

"Uden sammenligning er Papa den bedste danske krimi, jeg har læst i år."

Jesper Stein har i år været aktuel med den 5. bog – Papa – i serien om Axel Steen. Papa modtog flotte anmeldelser både fra kritikerne og læserne.

Jeg læste bogen i et stræk, der var ikke megen tid til pauser. – Lone Pedersen på krimisiden.dk

Seks stjerner fra Jyllands-Posten: Jesper Steins nye krimi kombinerer uden problemer Nørrebro-krimi og international spændingsroman

Ny Stein-krimi er en dannelsesrejse med de indre dæmoner – 5 ud af 6 stjerner fra Berlingske.

Det her er Steins bedste krimi – 5 ud af 6 hjerter fra Politiken. 

Uden sammenligning er Papa den bedste danske krimi, jeg har læst i år. – Rebekka Andreasen på vildmedkrimi.dk

Vidste du? 
…at krimiserien om Axel Steen er solgt til filmatisering og den første film forventes at få premiere i 2018? 

Bag om Jesper Stein

Jesper Stein blev født den 28. februar 1965 i Århus. Han er vokset op i et litterært hjem, med en far som anmelder på Weekendavisen og en bror der blev professor på Aalborg Universitet i moderne Lyrik.
Det lå derfor i kortene, at Jesper selv skulle gå hen og arbejde med litteratur, og blev derfor i 1996 journalist på Jyllands-Posten. Her var han ansat frem til 2015 – først som rets- og kriminalreporter og senere som kulturjournalist. Her skrev han om nogle af de mest sensationelle danske mordsager, og har også som krigsreporter taget turene til Balkan og Afrika – en fortid som alt sammen har bidraget til hans fangende historier om Vicekommissæren Axel Steen, som er hovedpersonen i Jesper Steins krimiserie.

Jesper Stein har i det hele taget en fascination for krimi. Han har læst store krimiforfattere som Ian Rankin og Henning Mankell, og han fremholder især Michael Connelly, som sit store forbillede. Netop Michael Connellys serie om Harry Bosch, har Jesper Stein brugt som inspiration til karakteren Axel Steen.
Selvom Jesper Stein ikke beskriver Axel Steen som værende sit Alter Ego, benytter han alligevel sit eget liv som inspiration til denne meget grænseoverskridende karakter. ” Bøgerne er et indkog af mit liv”, fortæller Jesper Stein.

Vidste du?
… at Jesper Stein har arbejdet som madanmelder i ti år? 

Da Jesper Stein blev Månedens Forfatter i maj

Vidste du? 
…at Jesper Stein i modsætning til sin hovedperson aldrig har drukket en kop kaffe? 

Har du læst serien om Axel Steen?

Du kan finde alle bøgerne om Axel Steen på saxo.com, hvor du også kan finde andre bøger af Jesper Stein. Find dem her: bøgerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Pårævede felter er markeret med *