Bogforum 2017: Sara Blædel, Micki Cheng, Jesper Wung-Sung, Sarah Engell og mange flere forfattere glæder sig.

På fredag åbner dørene til årets bogmesse, Bogforum 2017, i Bellacentret. Vi glæder os til 3 dage fyldt med bøger, forfattere og læsere. Og mens vi venter på, det bliver fredag, så har vi spurgt nogle af de forfattere, som kommer forbi Bogforum, hvad de glæder sig til at opleve.

Læs med og find ud af, hvad Micki Cheng, Signe Wenneberg, Julie fra bogbloggen LitFix, Svend Brinkmann, Sarah Engell, Katrine Engberg, Julia Lahme, Claus Holm, Özlem Cekic, Jesper Wung-Sung, Julie Arndrup, Sara Blædel og Lærke fra Læs for Livet glæder sig til at opleve på årets Bogforum. Og få deres bedste tips til, hvordan du får en fantastisk weekend i bøgernes verden.  

Micki Cheng: "Hold dig tæt på Madscenen – der er mad :)"

Hvad glæder du dig særligt til at opleve på Bogforum?
Jeg glæder mig bare allermest til at møde alle de bogglade folk derude, og jeg glæder mig til at se de forskellige bognyheder fra de forskellige forlag. Det er jo et efterår fyldt med bagebøger – så jeg skal selvfølgelig lige snage lidt. 

Hvilken forfatter håber du at møde til årets Bogforum?
Hella Joof – jeg synes, hun er skøøøøøn!

Hvis man er ny på Bogforum, hvad skal man så sørge for at opleve?
Uha, der er mange ting, men husk at komme forbi mig på Madscenen til spas og kage – og kram.

Hvad er dit bedste Bogforum-tip?
Hold dig tæt på Madscenen; der er mad.

Mød Micki Cheng på Bogforum
Micki Cheng er aktuel med kagebogen Mickis kager. Du kan møde ham både lørdag og søndag på BogForum. Lørdag er der en ”Hemmelig Kagedyst” på Lindhardt & Ringhofs stand kl. 10:30, og søndag kl. 14:00 inspirerer han med opskrifter fra sin bog på Madscenen.

Micki Cheng Bogforum saxo

Signe Wenneberg: "Køb viden. Støt forfatterne."

Fotograf: Ditte Isager

Hvad er dit bedste Bogforum-tip?
Der er mange bøger på nedsættelse på Bogforum, som ikke er på nedsættelse ellers. Så køb julegaverne i november på Bogforum. Jeg synes, at bøger er en af de mest bæredygtige julegaver, man kan købe. Ja, det er lavet af træ, men træ, der genplantes. Vi skal bruge penge på viden og på at støtte andre forfattere, der er ingen grund til at købe flere brødristere og varmetæpper og bladstøvsugere og alt muligt bras, som ingen har brug for. Køb viden. Støt forfatterne. Det er blevet virkelig svært at sælge bøger – det skal jeg være den første til at sige – det var hundrede gange nemmere for 15 år siden. Jeg forstår det faktisk ikke. For bøger er jo billigere end en teaterbillet, de kan være hos os altid, de kan lære os noget, de kan se skønne ud hjemme i stuen og dem, der er inde i bøgerne og dem, der skriver bøgerne, kan være en del af vores hverdag. En god bog varer længe. Man kan slå op i den. Måske søge råd i den. Eller bare grine sammen med de figurer, der er i bogen. Derfor synes jeg, at alle burde have bøger i julegave. Og vi kan købe dem rasende billigt på Bogforum.

Hvad glæder du dig særligt til at opleve på Bogforum?
Jeg glæder mig altid til selv at interviewe. Det er sjovt. Men det, jeg glæder mig mest til, er, at møde dem, der læser bøger. Der kommer altid nogen hen til mig på Bogforum og har læst et eller andet, jeg for længst har glemt, at jeg har skrevet. Så får vi en lille snak. Det er ligesom, når jeg er ude at holde foredrag. Jeg når aldrig selv at være den store besøgende, jeg har altid arbejde, jeg skal gøre. På den måde er Bogforum ligesom Folkemødet for mig. Jeg ville måske gerne høre Jens Andersen fortælle om sit arbejde med bogen om vores kommende konge. Jeg elskede hans biografi om Astrid Lindgren. Men det er der nok så mange andre, der vil høre, at vi kommer til at stå som sild i en tønde, og så er det måske bedre at høre ham en anden dag. Men bogen skal jeg i hvert fald have. Jeg plejer at slæbe tunge poser med bøger hjem fra Bogforum. Det er ligesom en stor slikbutik for bogelskere. Og jeg læser altid bøger på papir. Så jeg slæber dem hjem.

Hvilken forfatter håber du at møde til årets Bogforum?
Ud over Jens Andersen, så vil jeg gerne høre Line Knutzon endnu engang. Jeg har allerede hørt hende læse op af sin nye bog to gange, og det var virkelig skægt begge gange. Jeg anbefaler alle, at købe den bog som mandelgave. Altså, efter de har købt en portion god samvittighed ved at købe min lille Grønne Hverdagstips for kun 69 kroner. Den er en god værtindegave.

Hvis man er ny på Bogforum, hvad skal man så sørge for at opleve?
Jeg har været der alle årene, siden det startede i Forum, siden jeg læste retorik og kulturjournalistik. Og jeg kan godt huske, hvordan det var de første år. Stemningen. At man kunne møde alle forlagene. Alle redaktørerne og alle forfatterne. Og alle avisredaktionerne var der også. Jeg vil anbefale, at man tager derind, som ung eller helt ny, og sætter god tid af. Vi mødes alt for meget online og alt for lidt i virkeligheden nu. Her er chancen. Gå bare rundt uden planer og lyt til samtalerne. Lyt til lidt foredrag og lidt interviews. Hør, hvad der tales om blandt bogfolket nu. Det kan ikke undgå at være inspirerende. Og tag gode travesko på!

Mød Signe Wenneberg på Bogforum
Signe Wenneberg er aktuel med bogen Hvad jeg ved om at holde høns. Udover at interviewe andre, så optræder hun selv lørdag kl. 13:00 på LEV NU Scenen, hvor hun giver gode råd til, hvordan man holder høns.

Julie fra Litfix: "Hvordan skal jeg dog nå alt det?"

Julie har bogbloggen Litfix, hvor hun giver dig dit daglige fix af litteratur. På Litfix kan du bl.a. læse Julies indlæg om Bogforum.

Her, kan du se nogle af Julies must-see events:

Fredag: 10.30: Svend Brinkmann, Officiel åbning og uddeling af debutantprisen, Scenen

Lørdag: 10.45: Anna Neye og Astrid Nonbo Andersen, om det koloniale hukommelsestab, C3-036 Gyldendal Tranescenen 2

Lørdag: 15.30: Jesper Wung-Sung, samtale om slægtsromanen En anden gren, C2-027 Rosinante

Søndag: 15.45: Lotus Turéll, om sin selvbiografiske bog Hemmeligheder for Pige, Hvid Scene

Hvad glæder du dig særligt til at opleve på Bogforum?
Jeg har netop læst og anmeldt Mich Vraas Håbet og er i gang med at læse Peters kærlighed, to meget gribende og barske beretninger om Danmarks tid som kolonimagt og den slavehandel, der foregik på De Dansk Vestindiske Øer i 1700-tallet. Derfor glæder jeg mig meget til at møde Mich Vraa, få bøgerne signeret og høre ham i samtaler om Dansk Vestindien. Derudover glæder jeg mig også til at møde Jeffrey Archer, stor international forfatter, der står bag de populære historiske romaner om Clifton-slægten, og så den svenske Jan Guillou, der ligeledes har skrevet og skriver på sin store Århundrede-serie, hvoraf bind 7 1968 netop er udkommet.

Hvilken forfatter håber du at møde til årets Bogforum?
Der er mange, men jeg vil stræbe efter i hvert fald at få signering hos og hilse på: Anne B. Ragde, Jan Guillou, Jeffrey Archer, Siri Petterson, Thomas Korsgaard, Maria Helleberg, Mich Vraa, Kjell Westö, Anna Neye, Puk Damsgård, Sissel-Jo Gazan, Lise Nørgaard, Paula Hawkins, Jesper Wung-Sung, Garbi Schmidt, Leonora Christina Skov, Lotus Turéll, Lasse Holm, Geir Gulliksen og Vigdis Hjorth. Uha, det var alligevel mange. Hvordan skal jeg dog nå alt det?!

Hvis man er ny på Bogforum, hvad skal man så sørge for at opleve?
Fag- og debatscenen, hvor spændende litteratur diskuteres, de største internationale navne (mange af de danske forfattere har man nemmere mulighed for at møde rundt omkring i landet herhjemme), åbning af BogForum og uddeling af debutantprisen og så selvfølgelig når Plusbog udnævner vinderen af Danish Book Blog Award.

Hvad er dit bedste Bogforum-tip?
Udvælg fem-seks events/forfattere du bare skal opleve og gå efter at nå det, accepter, at du ikke kan nå det hele, drik masser af vand (man bliver så ør af at gå rundt i den bobbel, messecenteret er, i tre dage, kom i god tid til bogsigneringer og events inde på de store scener, køb en lille trolley, som du kan slæbe alle dine bøger rundt i, husk en powerbank til din mobil, vær nysgerrig og os rundt mellem standene; måske finder du frem til et event eller en forfatter, som du ikke kendte til i forvejen.

Svend Brinkmann: "Medbring en rygsæk, der er behagelig at have på, for den bliver fyldt med bøger."

Svend Brinkmann
Fotograf: Robin Skjoldberg

Hør Svend Brinkmann holde åbningstalen på Bogforum
Svend Brinkmann er aktuel med bogen Gå glip, og han er svær at gå glip af på BogForum. Fredag holder han åbningstalen på Scenen kl. 10:30, og signerer kl. 11:10 sin seneste bog hos Arnold Busck. På Gyldendals Tranescene 2 kl. 17:50 er han i samtale med Anders Stjernholm og Charlotte Rørth om at gå glip af religion.

Lørdag er han igen på Gyldendals Tranescene 2, hvor han kl. 13:50 taler med Iben Maria Zeuthen om bogen Gå glip, og kl. 16:50 taler med Vincent F. Hendricks og Lasse Jensen om mediernes støj. Søndag taler han kl. 14:30 i auditoriet om Gå glip og signerer bogen kl. 15:20 hos Arnold Busck.

Hvad glæder du dig særligt til at opleve på Bogforum?
Jeg glæder mig især til at møde mine kolleger, der også skriver faglitteratur. Bogforum er en god anledning til at møde andre forskere og folk fra universiteterne, der går forvirrede rundt mellem kogebogsforfattere og kendisser.

Hvilken forfatter håber du at møde til årets Bogforum?
Sociologen Rasmus Willig, der er aktuel med en ny bog om klimakrisen og den menneskelige rovdrift på naturen.

Hvis man er ny på Bogforum, hvad skal man så sørge for at opleve?
Man skal bare sørge for at lægge en plan og komme i god tid til de arrangementer, man vil deltage i. Sommetider bliver der hurtigt fyldt af folk.

Hvad er dit bedste Bogforum-tip?
Medbring en rygsæk, der er behagelig at have på, for den bliver fyldt med bøger.

Sarah Engell: "Jeg glæder mig primært til at møde mine søde læsere."

Mød Sarah Engell på Bogforum
Aktuel med bogen Valget. Sarah Engell kan lørdag ses i samtale med Mette Bock om litteraturens rolle og om at få de unge i spil. Det er hos Danmarks Biblioteker kl. 12:00. Søndag fortæller hun om Valget kl. 16:45 på SPOT Scenen.

Sarah Engell
Fotograf: Zafar Iqbal

Hvad glæder du dig særligt til at opleve på Bogforum?
Som altid glæder jeg mig primært til at møde mine søde læsere og til at være i selskab med gode forfatterkolleger, forlagsfolk osv. Bogforum er på mange måder som en stor fætter/kusine-fest med bogvenner fra hele landet, og jeg elsker den glade, travle stemning både on stage og backstage. I år deltager jeg med en helt nyudgivet bog; det er ganske få uger siden, Valget udkom, så den glæder jeg mig selvfølgelig også meget til at fortælle om.

Hvilken forfatter håber du at møde til årets Bogforum?
Får jeg selv tid til at være publikum undervejs, kunne jeg godt tænke mig at høre professor i Nordisk Litteratur Dan Ringgaard give sit bud på, hvorfor norsk litteratur er så stort i øjeblikket. Jeg vil også gerne opleve BIBIANA Danmarks illustrationskunstneres havunivers, høre Trine May tale om børnelitteratur med Jesper Wung-Sung og Kim Fupz Aakeson og opleve Jonas T. Bengtsson fortælle om sin nye bog Sus, som jeg var vild med – ligesom jeg er vild med alt, hvad Bengtsson har skrevet.

Hvis man er ny på Bogforum, hvad skal man så sørge for at opleve?
Så meget som muligt! Sørg for at komme tidligt og afsæt så meget af weekenden, du kan slippe af sted med. Det er skønt både at have tid til planlagte arrangementer og til at gå rundt og bladre i bøger og droppe ind til forskellige events. Er du til YA, skal du helt klart sørge for at komme søndag, hvor Bogforum for første gang sætter særligt fokus på ungdomslitteratur. 

Hvad er dit bedste Bogforum-tip?
At lægge en plan hjemmefra, ellers kommer du nemt til at løbe rundt som en hovedløs høne og ikke rigtig få hørt noget. Husk i din plan at afsætte tid til bare at drive rundt og lade dig overraske, til at opdage forfatterskaber, du aldrig før har hørt om, til at lade dig forelske i nye genrer og stilarter, til at lukke øjnene til en oplæsning – og ikke mindst til at fylde tasken med nogle af de mange gode bogtilbud, der er overalt på messen. Nå ja, og hvis du er hunkøn, så husk at stil dig i toiletkø, inden det bliver alt for akut. 

Katrine Engberg: "Jeg synes, det er så stort, at Camilla Läckberg kommer i år."

Katrine Engberg
Fotograf: Les Kaner

Hvad glæder du dig særligt til at opleve på Bogforum?
I år glæder jeg mig særligt til at opleve forfatterne Sara Blædel, Anne Mette Hancock og Kasper Colling Nielsen fortælle om deres nye bøger. Jeg vil også prøve at nå at høre vidunderlige Line Knutzon fortælle om Camille Clouds brevkasse og ser frem til Mads Steffensen, som lige har udgivet Aldeles fremragende. Og så glæder jeg mig selvfølgelig til selv at snakke med DR’s Kåre V. Poulsen om min egen bog, Blodmåne, og ikke mindst til fredag aftens kåring af Årets Forfatter, hvor jeg selv er nomineret.

Hvilken forfatter håber du at møde til årets Bogforum?
Jeg synes, det er så stort, at Camilla Läckberg kommer i år. Inden for krimigenren er hun virkelig en verdensstjerne, men jeg har ladet mig fortælle, at hun er helt nede på jorden og enormt sød og charmerende. Hende glæder jeg mig enormt meget til at møde.

Hvis man er ny på Bogforum, hvad skal man så sørge for at opleve?
Man skal altid gå med sin mavefornemmelse og opsøge de forfatter, man bedst kan lide, uanset genre og popularitetsgrad. Og hvis hun ellers optræder, skal man ALTID gå efter at høre Hella Joof – hun er garant for en mavekildrende, skøn oplevelse. Det er lige før, der er tale om en “Hella-regel”.

Hvad er dit bedste Bogforum-tip?
Hvis man holder af krimier, bør man kigge forbi Krimimessens Scene. Her optræder ALLE krimiforfatterne på skift hele weekenden, så spændingsbarometeret slår helt ud.

Mød Katrine Engberg på Bogforum
Katrine Engberg er aktuel med bogen Blodmåne. Fredag kl. 15:00 er hun at finde hos Krimimessen Horsens, hvor hun kort interviewes om bogen. Der er efterfølgende mulighed for signering. Lørdag kl. 13:30 hos People’s Press taler hun med Kåre V. Poulsen om Blodmåne.

Julia Lahme: "Lad dig overraske, og opdag, at du muligvis elsker en genre, du endnu ikke kender."

Hvad glæder du dig særligt til at opleve på Bogforum?
Stemningen. Man taler tit om, at for få af os læser nok, men når man står på BogForum, går det op for én, at der er masser af os, der er dybt afhængige af at få adgang til andre menneskers viden, deres verdener, deres erfaringer, og at vi er rigtigt mange, der ikke kan stå for duften af ny bog. Det er en ganske særlig oplevelse at dele netop dette.

Hvilken forfatter håber du at møde til årets Bogforum?
Jeg er så heldig, at jeg skal interviewe en lang række af dem, jeg allerhelst vil tale med. For blot at nævne nogle få, skal jeg tale med Line Knutzon, med debutanten Sebastian Bune, med Mich Vraa og Jeffrey Archer.

Hvis man er ny på Bogforum, hvad skal man så sørge for at opleve?
Forfattere, debatter og alt det, der sker omkring grafisk fremstilling af litteratur. Det er vanvittigt spændende, at bogscenen hele tiden udvikler sig, og at flere medier indgår i, hvad der kan være en bog.

Julia Lahme
Fotograf: Line Thit Klein

Hvad er dit bedste Bogforum-tip?
Jeg har to: Sørg for at opsøge nogle interviews med forfattere, du ikke har hørt om. Lad dig overraske og opdag, at du muligvis elsker en genre, du endnu ikke kender. Det er for let at opsøge bestsellerlisterne, gå i stedet efter noget og nogen, der kan overraske dig. Giv nye forfattere en chance og et kvarter af din tid. Jeg er aldrig selv blevet skuffet. Og så ét til, som du muligvis griner af nu, men vent bare, efter tre kopper kaffe og to glas hvidvin bliver du SÅ glad for, at jeg fortalte dig dette: Der er for få dametoiletter på BogForum, så det vigtigste af alt for os damer, er at stille sig i kø i god tid.

Mød Julia Lahme på Bogforum
Julia Lahme udgav senest bogen Manifest. Fredag interviewer hun Sebastian Bune om hans debutroman hos Lindhardt og Ringhof kl. 13:25. Kl. 13:40 er hun i samtale med Laura Engstrøm om Stemmer af sølv på Gyldendals Tranescene 1. Lørdag er hun i samtale med Anna Sophia Hermansen om Kolonihaveliv kl. 16:50 på Gyldendals Tranescene 2.

Claus Holm: "Giv dig tid - nyd, du kan smage på maden fra madelskere."

Fotograf: David Bering Montgomery

Hvad glæder du dig særligt til at opleve på Bogforum?
Jeg er vild med køkkenscenen for den giver så meget begge veje, og her kan man smage på forfatterens mad  uden det går galt.

Hvilken forfatter håber du at møde til årets Bogforum?
Jeg er stor fan af Peter Lund Madsen. Men ellers glæder jeg mig til at møde dem som læser mine kogebøger – min sidste, Holms Mad er en selvbiografi ud i mad og rejser, og jeg vil elske at snakke med mine læsere om den.

Hvis man er ny på Bogforum, hvad skal man så sørge for at opleve?
Igen vil jeg smutte forbi køkkenscenen. Her er alle, der har noget på hjertet med mad, og mad, er noget, vi deler. Men ellers sug magien ind.

Hvad er dit bedste Bogforum-tip?
Giv dig tid – nyd, du kan smage på maden fra madelskere. Husk, at det er unikt med mange forfattere og rigtige bøger, så giv dig tid, tid til at blive fyldt op og opdage den verden, hvor forfatteren kommer fra og i.

Mød Claus Holm på Bogforum
Claus Holm er aktuel med kogebogen Holms mad. Han optræder lørdag kl. 13:00 på Madscenen med en rejse gennem sin bog.

Özlem Cekic: "Det er altid fantastisk fedt at møde læserne."

Mød Özlem Cekic på Bogforum
Özlem Cekic er aktuel med bogen Hvorfor hader han dig, mor? Fredag kan du opleve hende fortælle på Hvid Scene kl. 12:45 om arbejdet med at forstå had. Kl. 13:30 signerer hun bogen hos Arnold Busck. Kl. 15:45 fortæller hun om bogen hos Dansk PEN. Søndag er hun i samtale med Jørgen Lange Thomsen og Gry Stevens Senderovitz om bogen Mødommen på Gyldendals Tranescene 1. På samme scene snakker hun kl. 15:20 med Klaus Rothstein om Hvorfor hader han dig, mor?, og der vil efterfølgende være mulighed for signering.

Fotograf: Les Kaner

Hvad glæder du dig særligt til at opleve på Bogforum?
Helt klart at jeg skal præsentere min nye bog Hvorfor hader han dig, mor? Jeg er tilbage på den Hvide scene og Tranescenen efter 8 år, og skal også signere og debattere min bog flere steder. Det er altid fantastisk fedt at møde læserne.

Hvilken forfatter håber du at møde til årets Bogforum?
Min liste er meget lang: Carsten Jensen, Nagieb Khaja, Åsne Seirstad, Vincent F. Hendricks, Puk Damsgård m.m. Forfattere, hvis bøger jeg har læst med stor interesse og som har gjort mig klogere. 

Hvis man er ny på Bogforum, hvad skal man så sørge for at opleve?
Det er 3 ting, man skal nå at få med sig med hjem:

1) Overvære et forfatter interview. Og meget gerne hilse på forfatteren bagefter. 2) Nyde en kop kaffe, mens man iagttager menneskerne omkring sig. 3) Lytte til en børnebogsoplægning og få en tur til børneuniverset, som man selv var en del af på et tidspunkt.

Hvad er dit bedste Bogforum-tip?
Stil dig midt i alt kaos og nyd synet af alle bøgerne. Lyt til alle de ord, der gør os klogere, mere reflekteret og nuanceret. Og husk nu, at Bogforum er ligesom et museum. Det er ikke meningen, at man skal se det hele på én gang. Men nyde det, man når at se.

Jesper Wung-Sung: "Hold ikke kun øje med forfatterne, men også med bøgerne."

Fotograf: Jacob Nielsen

Hvad glæder du dig særligt til at opleve på Bogforum?
Der er meget! Bare for at nævne lidt: Jonas T. Bengtsson i samtale med Jes Stein Pedersen om romanen Sus. Erik Skyum-Nielsen taler med Jens Smærup Sørensen om bogen Et græsstrå i vinden. Førstnævnte er også i samtale med Marianne Juhl om Peter Seebergs forfatterskab. Det kan kun blive godt. Så er der Thomas Bredsdorff om Tøsne og forsytia. Og Niels Skousen, der taler om sine sangtekster. 

Hvilken forfatter håber du at møde til årets Bogforum?
Der er mange, også mange, som jeg allerede har en aftale med, fordi Bogforum tillige er et mødested for os forfattere.

Hvis man er ny på Bogforum, hvad skal man så sørge for at opleve?
Man skal forsøge at høre samtaler, oplæsninger og interviews på små såvel som store scener. Stoppe op tilfældige steder, også ved de mindre forlag og de ukendte forfattere.

Hvad er dit bedste Bogforum-tip?
Hold ikke kun øje med forfatterne, men også med bøgerne. De ligger der – og ofte til favorable priser eller som signerede eksemplarer.

Mød Jesper Wung-Sung på Bogforum
Jesper Wung-Sung har i 2017 udgivet børnebøgerne Lillefingeren og Dyrene og tiden, erindringsbogen Lynkineser og romanen En anden gren.
Fredag er han kl. 11:40 hos Høst & Søn i samtale med Trine May og Kim Fupz Aakeson om børnelitteratur. Kl. 12:00 signerer han Lillefingeren hos Politikens Boghal. Lørdag interviewes han af Adrian Hughes om En anden gren hos Rosinante kl. 15:20. Kl. 15:40 kan man møde ham hos Arnold Busck. Søndag fortæller han om arbejdet med En anden gren hos Bogcaféen kl. 15:30.

Julie Arndrup: "Jeg får mange nye idéer til mit arbejde i biblioteket."

Hvad glæder du dig særligt til at opleve på Bogforum?
Jeg glæder mig til selv at prøve at være på en scene, nemlig fredag kl. 15.15 på Danmarks Bibliotekers stand, hvor jeg skal tale om læselyst og børnebøger sammen med Caroline Sehested fra Helsingør bibliotekerne. Og så vil jeg gerne nå at høre Mona Høvring læse op af sin nye bog, fredag kl. 16 ved forlaget LESEN.

 

Hvilken forfatter håber du at møde til årets Bogforum?
Jeg kan godt lide at møde langt de fleste af forfatterne, det er altid inspirerende at høre dem fortælle om deres værker, og jeg får mange nye idéer til mit arbejde i biblioteket. I år vil jeg hilse på Line Jensen lørdag kl. 13 ved forlaget LESEN, og få mit eksemplar af hendes forrygende og genkendelige graphic novel for mødre, Hver dag starter det forfra, signeret.

Hvis man er ny på Bogforum, hvad skal man så sørge for at opleve?
Man skal give sig god tid og prøve at nå hele vejen rundt. Måske snuse lidt omkring i børneområdet, og i de gange med de mindre forlag, som ikke er så overrendte som de store forlags stande, der kan være umulige at komme rundt på. Der gemmer sig mange spændende ting ude i kanterne.

Hvad er dit bedste Bogforum-tip?
Husk gode sko og en behagelig taske/rygsæk. Det kan ikke altid betale sig at købe de bøger, du normalt ser i boghandlerne, de sætter dem ikke ret meget ned derude. Men opsøg de små forlag og selvudgiverne, hvor du kan finde ting, du ikke anede eksisterede, og som du ikke finder i de gængse boghandlere.

Mød Julie Arndrup på Bogforum
Julie Arndrup er bibliotekar, blogger på thejulesrules.dk og sammen med Lisa Gardum Andersen producerer hun podcasten børnebogspodcast. Fredag kl. 15:15 hos Danmarks Biblioteker snakker hun med Caroline Sehested om bøger i børnehøjde, biblioteket og læselyst.

Sara Blædel: "Noget af det bedste ved at udgive en ny bog, er at mødes med dem, der har ventet tålmodigt på den."

Sara Blaedel, forfatter
Fotograf: Les Kaner

Hvis man er ny på Bogforum, hvad skal man så sørge for at opleve?
Jeg vil helt bestemt anbefale alle krimifans at lægge vejen forbi Krimimesssens stand. De har en masse gode krimiforfattere og krimisjov og krimisnak.

Hvad glæder du dig særligt til at opleve på Bogforum?
Jeg glæder mig allermest til at møde mine skønne læsere. Jeg er på bogmessen alle tre dage, og jeg ved, at mange kommer ud for at sige hej og få signeret Ilkas arv. Og noget af det bedste ved at udgive en ny bog, er at mødes med dem, der har ventet tålmodigt på den.

Hvilken forfatter håber du at møde til årets Bogforum?
Jeg vil rigtig møde Hella Joof, og så håber jeg, at jeg når at sige hej til Camilla Läckberg. Jeg vil også gerne høre Line Knutzon fortælle om Camille Cloud brevkasse, som jeg er ved at læse og griner højt over. Og så håber jeg at møde en masse af mine krimikolleger, som jeg ser alt for sjældent.

Hvad er dit bedste Bogforum-tip?
Man skal give sig god tid, så man kan nå at stoppe op og lytte med, når noget fanger ens opmærksomhed, mens man går forbi. Så man ikke kun går efter det, man har krydset af i programmet.

Mød Sara Blædel på Bogforum
Sara Blædel er aktuel med bogen Ilkas Arv. Fredag kl. 14:30 fortæller hun på Scenen om bogen. Kl. 15:20 er der signering hos Arnold Busck. Lørdag snakker hun med Ibi Makienok om Ilkas Arv hos People’s Press kl. 12:00. Søndag er der læ. 13:00 hos Krimimessen Horsens et kort interview og mulighed for signering, og kl. 14:00 er hun igen hos People’s Press i samtale med Ibi Makienok om Ilkas arv.

Lærke fra Læs for Livet: "Bogforum er også et fedt sted at gå på opdagelse for børn og unge."

Hvad glæder du dig særligt til at opleve på Bogforum?
Bøger er en fantastisk vej ind i eventyrlige verdener, og Bogforum er også et fedt sted at gå på opdagelse for børn og unge. Jeg glæder mig især til at opleve den magiske troldmandsskole på Håbets Allé. Så skal der altså bygges tryllestave!

Hvilken forfatter håber du at møde til årets Bogforum?
Jeg håber altid at støde på Lene Kaaberbøl, når der er mulighed for det. Hun har skrevet skønne bøger til børn og unge (og voksne!). Om ikke andet skal jeg i hvert fald forbi børnescenen og høre hende fortælle om Vildheks-serien.

Hvis man er ny på Bogforum, hvad skal man så sørge for at opleve?
Bogforum er spækket med anderledes stande udover de traditionelle store forlagsstande. Sørg for at komme helt ud i hjørnerne og hør om de spændende sager. Slå for eksempel et smut forbi BIBIANA, Litteratursiden – og selvfølgelig også Læs for Livet.

Hvad er dit bedste Bogforum-tip?
Gå programmet igennem og planlæg de ting, du helst vil opleve. Men pas på med at skemalægge hele weekenden for meget. Læsning handler om lyst, glæde og udforskning. Så sørg for at sætte tid af til fri leg.

Mød – og donér bøger til – Læs for Livet på Bogforum
Læs for Livet samler bøger ind og donerer dem til institutioner for udsatte børn og unge. På BogForum kan man støtte deres arbejde ved at donere bøger, komme med forslag til bøger, de skal forære anbragte børn og unge, købe en mulepose eller blive støttemedlem. De er at finde fredag, lørdag og søndag på stand B5-003. 

Find programmet til Bogforum

På Bogforums hjemmeside kan du finde det fulde program over alt dét, der kommer til at foregå. Du kan også lave dit eget program, så du ikke misser noget. Og så kan du selvfølgelig også møde os, Saxo. 

Hvad glæder du dig til at opleve på Årets Bogforum? 

Følg os - for mange flere bøger

2 thoughts on “Bogforum 2017: Sara Blædel, Micki Cheng, Jesper Wung-Sung, Sarah Engell og mange flere forfattere glæder sig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Pårævede felter er markeret med *