Everyman's Library saxo.com

Everyman’s Library

“With 100 volumes a man
may be intellectually rich for life.”
—Joseph M. Dent

Bøger til dit bibliotek

Kender du Everyman’s Library? Bogserien, der genudgiver klassikere i et design, som hylder traditionen for boghåndværk? 

Bøgerne fra Everyman er indbydende pakket ind i et smudsomslag, der pynter lige så meget, som det beskytter. Guldmarkeringer på omslaget og bogryggen, en læsesnor i en matchende farve, striber der dekorerer titelsiden, når du åbner bogen og finder citatet, som fortæller en bid af historien om Everyman’s Library. 

Det er bøger, som er produceret i en god kvalitet, men som ikke koster meget. En bog koster typisk mellem 75-100 kr. Det er bøger for Everyman, ligesom grundlæggeren Joseph M. Dent ønskede. 



Everyman's Library Saxo.com

Everyman’s Library’ historie er lige så fin som designet

Historien begynder i 1905, hvor Joseph M. Dent sætter sig det mål at udgive et bibliotek bestående af tusinde eksemplarer  af verdenlitteraturens værker, som er til at betale. Bøgerne skal være til alle, der interesserer sig for litteratur. Til den studerende, arbejderen og den kulturelle elite. Everyman.
Det blev til en pocked-sized hardcover bog, der kun kostede en shilling stykket.

I 1910 var der udgivet 500 bøger under navnet Everyman og i 1956 blev J. M. Dents mål nået med 1000 udgivelser. Den første titel var Boswell’s Life of Johnson og i anledningen af den 1000. udgivelse udvalgte man at udgive Aristotle’s Metaphysics.

“Everyman’s Library is everything a reader could wish for.
Everyone should have every book and read one every day.”
—Salman Rushdie

“Like all things truly valuable,
Everyman’s Library is priceless.”
—Toni Morrison

Everyman, I will go with thee

Citatet på titelsiden kommer fra dramaet Everyman, som var dét, der inspirerede Digteren og Redaktøren Ernest Rhye til finde på et passende navn til Dent’s nye bogserie. Navnet blev Everyman og citatet fra Everyman, står i hver eneste udgave, som et minde fra historien.

Everyman, I will go with thee
and be thy guide,
in thy most need
to go by thy side

I dag bliver Everyman’s Library udgivet under Random House Group, som relancerede serien i 1991 på Forlaget Alfred A. Knopf. I dag er der også en Honorary Editorial Committee som bl.a. inkluderer Harold Bloom, Henry Louis Gates, Jr., Toni Morrison, Cynthia Ozich og Simon Schama.

Find bøgerne her

Hvis du kan vil købe bøger fra Everyman’s Library, så kan du finde dem lige her. 

Få dit eget bibliotek, likes og gå på opdagelse i boghistorien

Drømmer du om dit eget bibliotek?
Everyman’s Library har lavet en simpel guide til dig, der ønsker at bygge dit eget bibliotek. Du kan finde forslag til 10 gode bøger, 20 gode bøger, 30 gode bøger og temaudgivelser, som er en god start i dit bibliotek – og som er oplagte til bogsamlingen. Se mere her: byg dit eget bibliotek med Everman’s Library.

Følg Everyman’s Library på de sociale medier
Elsker du flotte bøger, der inspirerer dig til at læse? Så kan du nemlig følge Everyman’s Library på Facebook og Instagram. Her, kan du følge med i nye (gen)udgivelser og andet godt. 

Læs videre i historien om Everyman’s Library
Everyman’s Library er en flot bogserie og boghistorie. Og der er mange flere historiske begivenheder og design at gå på opdagelse i. Det kan du gøre her: Historien om Everyman’s Library, hvor du også kan se billeder fra de første udgaver.  

“I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Pårævede felter er markeret med *