podcasts om bøger

Lytter du til podcasts om bøger?

Opvasken bliver helt hyggelig, og cykelturen er næsten for kort, når du lytter til en god podcast imens. Du lytter måske allerede til en masse podcast? Måske gør du ikke, men du har da hørt om Kvinden med den tunge kuffert og den der Serial, der var så spændende? Eller også ved du måske slet ikke, hvad en podcast er?

Hvad er en podcast?

En podcast er en digital lydfil, der kan downloades af alle, der har lyst til at høre den – og du kan høre den, når det passer dig. Derudover udkommer podcasts ofte som episoder i en serie, der kan abonneres på, så den nyeste episode altid er på telefonen eller computeren. Du kan også streame en podcast via din smartphone eller computer. Du behøver altså ikke downloade, hvis du ikke har lyst til det. Og der kommer hele tiden nye podcasts til, som handler om alt, hvad du kan ønske dig. Også bøger.
Vi har derfor fundet 5 danske podcast om bøger til alle os, der elsker at læse. Så find høretelefonerne frem og gå på opdagelse i bøgernes verden sammen med nogle af Danmarks bedste podcasts og bøger:

Skønlitteratur på P1

Skønlitteratur på P1

Skønlitteratur på P1 er DR’s litterære radioprogram, som har en fast plads i sendefladen, men som også kan høres, og abonneres på, som podcast. Programmet beskriver sig selv som: ”Et kritisk aktualitetsprogram med nyheder, baggrund, interviews og reportager fra litteraturens verden.” Hvert afsnit har et emne – det kan være en forfatter, et tema eller en begivenhed.
Værterne, Klaus Rothstein og Nanna Mogensen, bliver hurtigt ens bogvenner, og det bliver aldrig kedeligt, når de taler om litteratur. De er et hyggeligt, kompetent og ærligt selskab.
Du kan høre Skønlitteratur på P1 her.

Bogfolk

Det er Politikens litteraturredaktør Jes Stein Pedersen, der er vært på Politikens litteraturpodcast Bogfolk.
»Den giver os mulighed for at samle op på vigtige debatter, skabe overblik og gå i dybden på en ny måde. Vi vil veksle mellem interview, diskussion og kritik. Det skal for eksempel være muligt for den vrede forfatter at møde den anmelder, som har givet vedkommedes bog en hård medfart. For folk, der elsker litteratur, bliver det en ny mulighed for at blive opdateret, mens de eksempelvis skræller kartofler eller kører bil eller noget helt tredje« har Jes Stein Pedersen sagt om Bogfolk.
Bogfolk er en podcast, der er lavet til alle, som elsker at læse.
Du kan høre Bogfolk her.

Klassikere genfortalt
Klassikere genfortalt

Har du prøvet at opgive en klassiker? De store klassikere kan nemlig være en udfordring at komme igennem. DR har derfor lavet podcasten Klassikere genfortalt, hvor kendte forfattere genfortæller deres yndlingsklassiker. Du kan fx opleve Ib Michael dele sin glæde over klassikeren Moby Dick eller Anne Lise Marstrand-Jørgensen genfortælle Virginia Woolfs Bølgerne. Podcastserien blev udgivet i sommeren 2016, men hvis du endnu ikke har hørt den, så er der 8 afsnit og genfortællinger at lytte til.
Du kan høre Klassikere genfortalt her.

Gyldendal Podcast

Gyldendal Podcast

Den er helt ny, ikke mere end 2 afsnit gammel, så her er mulighed for at komme med helt fra start. Sigurd Hartkorn Plaetner er forfatter hos Gyldendal og redaktør på den nye podcast, hvor han vil sætte lyd på litteraturen og menneskene bag. Han vil forsøge at finde svar på spørgsmål som: hvor får de største forfattere deres idéer fra? Hvordan endte de med at blive forfattere? Hvilke råd kan de give til andre med forfatterdrømme? Og hvis landets mest belæste mand kunne anbefale en bog, hvilken en skulle det så være? I podcastens 1. Sæson vil Sigurd få besøg af Hanne Vibeke Holst, Svend Brinkmann, Jens Andersen, Olga Ravn og mange flere.
Du kan høre Gyldendal podcast her.

Børnebogcast

Savner du inspiration til højtlæsningen? Børnebogcast en podcast om børnebøger. Dem, som børnene kan læse selv, og dem, der skal læses højt fra. Det er Julie Arndrup, der er børnebibliotekar, og Lisa Gardum Andersen, der er lærer, skolebibliotekar og master i børnelitteratur, som er værter på podcasten og hjælper dig med at finde alle de gode børnebøger. De snakker med børn, børnebogsforfattere og forskere. Børnebogcast er produceret af Københavns Biblioteker.
Du kan høre Børnebogcast her.

Lytter du til podcasts? 

 

1 thought on “Lytter du til podcasts om bøger?

  1. Sissel & Rebecca – 21. juli 2018

    Har du også svært ved at finde din rette hylde mellem ambitiøs ønskelæsning og travl hverdag? Det har vi i hvert fald. Derfor har vi startet bog-podcasten ‘Den Rette Hylde’, der i bund og grund handler om og udspringer af et ønske om at sætte gang i læselysten igen. Hver uge giver vi en opdatering på, hvordan det går med vores læsning, og så giver vi hinanden ugentlige udfordringer, der (forhåbentligt) kan sætte skub i det hele. 🙂

    Vi kan findes på iTunes, Soundcloud (http://soundcloud.com/denrettehylde) og alle andre podcaststeder – og vi håber sådan, at vi med podcasten kan inspirere til at gribe fat i de ulæste bøger på bogreolen og være med til, at folk får vendt en side eller to. 🙂

    Mange hilsner
    Sissel & Rebecca

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Pårævede felter er markeret med *