De ualmindelige saxo.com

“Anderledes som aldrig før – jeg tror ikke, jeg har læst noget lignende.”

I sommers søgte vi (i samarbejde med det danske forlag Høst & Søn) testlæsere til en ny fantasybog for børn, og vi fik rigtig mange ansøgninger fra læseglade børn, der gerne ville testlæse. Bogen er De ualmindelige, der er skrevet af engelske Jennifer Bell.
En af testlæseren er Alexandra på 13 år. I forbindelse med testlæsningen af De ualmindelige skrev hun til os, at hun gerne ville anmelde bogen. Hvis det kunne være noget. Og det kan det. For så får I også mulighed for at høre, hvad en af vores testlæsere, synes om bogen, De ualmindelige.

De ualmindelige: Den bøjede mønt

Gæsteanmeldelse af Alexandra 13 år, testlæser.

Ivy og Seb er søskende, og de lever gemt under vingerne af en masse uvidenhed. En dag finder de pludselig deres bedstemors hus gennemsøgt og rodet fuldstændig igennem. Selvom det lyder ubehageligt, er det slet ikke nær det eventyr, der venter dem. Alt den viden, de kunne og skulle have fået, er glemt og gemt, så de må tage sagen i egen hånd, hvilket fører til en fremtid, de aldrig havde forestillet sig. For hvem forestiller sig byer under London, magiske genstande og selvskrivende fjerpenne? Desværre må Ivy og Seb erfare, at verden ikke kun er fuld af gode ting. Især ikke i Lundinor under London.

De Ualmindelige er skrevet af Jennifer Bell, som har formået at skabe en bog fuld af fantasi, mystik og magi. Jeg har et par detaljer, der bliver ved med at kilde mig (efter jeg har læst bogen), men det kan da være, at der bliver rettet op på det i næste bog… Jeg er imponeret over den verden, der er blevet skabt i bogen. Og personerne: Dem er jeg også ret vilde med – dog er der en, jeg ikke syntes er helt troværdig, men som sagt: Næste bog!
De Ualmindelige er nok ikke en bog, jeg normalt ville have trukket ned fra hylden hos boghandleren, men jeg er overrasket – på den gode måde. Og jeg glæder mig til 2’eren!

Mange tak for anmeldelsen, Alexandra. Hvis du gerne vil læse mere fra Alexandra, så kan du følge hende på Instagram, hvor hun har en profil, der er fuld af bøger.

Vil du læse flere anmeldelser?

Der er også bloggere, som har læst og anmeldt De ualmindelige. Og her har vi samlet links til nogle af deres anmeldelser:
booksforkeeps.co.uk (på engelsk)
bornibyen.dk
carinabooks.dk (på engelsk) 
pralerier.dk
readingraindrops.dk 

De ualmindelige Saxo.com
Citat fra ‘De ualmindelige’

Ivy greb ud efter et kort stykke reb der hang ned fra klokken, og trak forsigtigt i det.
”Du er på Gauntlet, Lundinor” sagde den og blev igen stille.
Ivy overvejede et øjeblik og trak så igen i rebet.
”Gauntlet, Lundinor” gentog klokken.
”Er det det eneste du kan sige?” hviskede hun i håb om at der ikke var nogen der var tæt nok på til at kunne høre hende.
Klokken var tavs. Ivy stod og ventede lidt. Til sidst udstødte den et lille irettesættende host. ”Det er kun meningen at jeg skal sige noget når du ringer på mig” sagde den med dæmpet, let fornærmet stemme.

Titel: De ualmindelige – den bøjede mønt
Forfatter: Jennifer Bell
Udgivelsesdato: 25. august 2017
Bog nr. 1 ud af en serie på 3
Målgruppe: 8+

Har du læst De ualmindelige? Og hvad synes du om bogen?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Pårævede felter er markeret med *