De ualmindelige saxo.com

“Anderledes som aldrig før – jeg tror ikke, jeg har læst noget lignende.”

I sommers søgte vi (i samarbejde med det danske forlag Høst & Søn) testlæsere til en ny fantasybog for børn, og vi fik rigtig mange ansøgninger fra læseglade børn, der gerne ville testlæse. Bogen er De ualmindelige, der er skrevet af engelske Jennifer Bell.
En af testlæseren er Alexandra på 13 år. I forbindelse med testlæsningen af De ualmindelige skrev hun til os, at hun gerne ville anmelde bogen. Hvis det kunne være noget. Og det kan det. For så får I også mulighed for at høre, hvad en af vores testlæsere, synes om bogen, De ualmindelige.

De ualmindelige: Den bøjede mønt

Gæsteanmeldelse af Alexandra 13 år, testlæser.

Ivy og Seb er søskende, og de lever gemt under vingerne af en masse uvidenhed. En dag finder de pludselig deres bedstemors hus gennemsøgt og rodet fuldstændig igennem. Selvom det lyder ubehageligt, er det slet ikke nær det eventyr, der venter dem. Alt den viden, de kunne og skulle have fået, er glemt og gemt, så de må tage sagen i egen hånd, hvilket fører til en fremtid, de aldrig havde forestillet sig. For hvem forestiller sig byer under London, magiske genstande og selvskrivende fjerpenne? Desværre må Ivy og Seb erfare, at verden ikke kun er fuld af gode ting. Især ikke i Lundinor under London.

De Ualmindelige er skrevet af Jennifer Bell, som har formået at skabe en bog fuld af fantasi, mystik og magi. Jeg har et par detaljer, der bliver ved med at kilde mig (efter jeg har læst bogen), men det kan da være, at der bliver rettet op på det i næste bog… Jeg er imponeret over den verden, der er blevet skabt i bogen. Og personerne: Dem er jeg også ret vilde med – dog er der en, jeg ikke syntes er helt troværdig, men som sagt: Næste bog!
De Ualmindelige er nok ikke en bog, jeg normalt ville have trukket ned fra hylden hos boghandleren, men jeg er overrasket – på den gode måde. Og jeg glæder mig til 2’eren!

Mange tak for anmeldelsen, Alexandra. Hvis du gerne vil læse mere fra Alexandra, så kan du følge hende på Instagram, hvor hun har en profil, der er fuld af bøger.

Vil du læse flere anmeldelser?

Der er også bloggere, som har læst og anmeldt De ualmindelige. Og her har vi samlet links til nogle af deres anmeldelser:
booksforkeeps.co.uk (på engelsk)
bornibyen.dk
carinabooks.dk (på engelsk) 
pralerier.dk
readingraindrops.dk 

De ualmindelige Saxo.com
Citat fra ‘De ualmindelige’

Ivy greb ud efter et kort stykke reb der hang ned fra klokken, og trak forsigtigt i det.
”Du er på Gauntlet, Lundinor” sagde den og blev igen stille.
Ivy overvejede et øjeblik og trak så igen i rebet.
”Gauntlet, Lundinor” gentog klokken.
”Er det det eneste du kan sige?” hviskede hun i håb om at der ikke var nogen der var tæt nok på til at kunne høre hende.
Klokken var tavs. Ivy stod og ventede lidt. Til sidst udstødte den et lille irettesættende host. ”Det er kun meningen at jeg skal sige noget når du ringer på mig” sagde den med dæmpet, let fornærmet stemme.

Titel: De ualmindelige – den bøjede mønt
Forfatter: Jennifer Bell
Udgivelsesdato: 25. august 2017
Bog nr. 1 ud af en serie på 3
Målgruppe: 8+

Har du læst De ualmindelige? Og hvad synes du om bogen?

1 thought on ““Anderledes som aldrig før – jeg tror ikke, jeg har læst noget lignende.”

 1. Albertmex – 8. juni 2018

  The prostate is a vital portion of a male’s reproductive system. It secretes fluids that help the transportation and activation of sperm. The prostate gland is situated just in front of the rectum, below the bladder and around the urethra. When there is prostate problem, in most cases very uncomfortable and inconvenient to the patient as his urinary product is directly affected.

  The common prostate health issues are prostate infection, enlarged prostate and cancer of prostate.

  Prostate infection, also known as prostatitis, is easily the most common prostate-related problem in men younger than 55 years. Infections with the prostate related are classified into four types – acute bacterial prostatitis, chronic bacterial prostatitis, chronic abacterial prostatitis and prosttodynia.

  Acute bacterial prostatitis is the least common coming from all kinds of prostate infection. It is due to bacteria found in the large intestines or urinary tract. Patients may feel fever, chills, body aches, back pains and urination problems. This condition is treated by using antibiotics or non-steroid anti-inflammatory drugs (NSAIDs) to alleviate the swelling.

  Chronic bacterial prostatitis is really a condition connected with a particular defect within the gland and the persistence presence of bacteria in the urinary tract. It can be caused by trauma on the urinary tract or by infections via other areas with the body. A patient may feel testicular pain, back pains and urination problems. Although it is uncommon, it is usually treated by removal from the prostate defect as well as the use antibiotics and NSAIDs to take care of the inflammation.

  Non-bacterial prostatitis makes up about approximately 90% of most prostatitis cases; however, researchers have not yet to ascertain the cause of these conditions. Some researchers feel that chronic non-bacterial prostatitis occur as a consequence of unknown infectious agents while other think that intensive exercise and high lifting could cause these infections.

  Maintaining a Healthy Prostate

  To prevent prostate diseases, an appropriate meals are important. These are some of the steps you can take to maintain your prostate healthy.

  1. Drink sufficient water. Proper hydration is important for overall health and it’ll also keep your urinary track clean.

  2. Some studies suggest that several ejaculations per week will assist you to prevent prostate type of cancer.

  3. Eat steak without excess. It has been shown that consuming over four meals of beef weekly will heighten the risk of prostate diseases and cancer.

  4. Maintain a proper diet with cereals, vegetable and fruits to ensure sufficient intake of nutrients essential for prostate health.

  The most important measure to consider to make certain a wholesome prostate is usually to opt for regular prostate health screening. If you are forty years and above, you must choose prostate examination at least a year.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Pårævede felter er markeret med *