Jeres bedste anbefalinger til at læse mere

Arbejde. Kø på motorvejen. Købe ind. Hente børn. Lave mad. Pyh, er klokken allerede så mange? Kender I det, når hverdagen er travl, og tiden flyver afsted? Det er måske et dumt spørgsmål, fordi gør de fleste ikke det? Og når tid ikke er det, man har mest af, så kan det være svært at finde roen til at læse. Prioritere tiden til fordybelse.

I vores årlige spørgeskemaundersøgelse svarede 58% at de gerne vil læse mere. Vi spurgte jer derfor ovre på Instagram, om I havde nogle gode forslag til, hvordan de 58% får læst flere bøger.

Og det havde I! Der kom mange gode råd og opfindsomme tips – og I kan læse dem lige her:

@lakris_dk Prioriter boglæsningen. Og lad nogle af de praktiske ting vente lidt (og læg den der smartphone væk ☺️) Det er da en mega god løsning, ikke?

@inejk Lydbøger er konge, hvis man gerne vil læse/høre flere bøger eller hvis man er gået død i en bog👍🏻 Hvis man har svært ved at koncentrere sig om at høre bogen, så kan det være en god ide at vælge at høre en lydbog, mens man følger med i den fysiske bog (man kan eventuelt låne bogen af en anden eller på biblioteket) – det har fungeret super godt for mig 👍🏻😜
PS. Man skal virkelig øve sig i at høre lydbøger, jeg startede med kun at høre 10 minutter, mere kunne jeg ikke koncentrere mig om, selvom jeg havde den fysiske bog foran mig

@mulletswow Altid ha’ en bog med dig, den kan være fysisk eller digital. Der er utallige muligheder for at læse lidt her og der i løbet af dagen. På toilettet, i frokostpausen, mens man venter på bussen og sidder i bussen. Endda hvis køen i Netto er super lang en dag. Yderligere: gør læsning til en del af din søvn-hygiejne; lig mobilen væk, sluk tv’et og læs i stedet 30 minutter. Så slipper du også for dårlig søvn på grund af det blå lys fra tv og mobil. (Hvis du læser på tablet, så slå varmt lys mode til)

@c_and_thecity Gør som pariserne. Hav altid en bog med i tasken, så man kan læse i bus/metro/på cafe – i stedet for at glo i sin smartphone 😉🙈

@drengetiltjeneste Jeg bruger bøger til at mindske min generelle stress i hverdagen. For mig er bøger lige så vigtige som mine gåture og sunde kost. Det er en vane, som har været nødvendig for mig at skabe. På den måde får jeg ro i hovedet hver dag, og jeg får samtidig læst mange flere bøger, end jeg gjorde før 🐳🐳(og jeg har mere mentalt overskud og ro i kroppen.) win, win!

@winnigertrud Jeg læser hver aften, og jeg høre lydbøger hver dag, når jeg er ude på min cykel! Det er en fantastisk måde at få bøgerne ind! Det gør også, at jeg lytter til alt muligt, jeg måske ikke ville have læst! Elsker det! 🤓🙌

@litteraturhusetdk Tilskriver mig det de andre siger – hav altid en bog med i tasken. Og gerne én, som ikke er så lang. Det virker mere overkommeligt at have med, hive frem og så får man også en succesfølelse over at nå hurtigere i mål. Det kunne fx være Anne Cathrine Bomanns “Agathe” eller “Vi burde alle være feminister”. Gode og givende bøger, men på max 110 sider hver.

@biancasverden Faktisk havde jeg altid en bog i tasken, før jeg fik børn. Nu er der pludselig ikke længere plads, men til gengæld har jeg altid en lydbog klar til en uventet gåtur. 👏

@litteraturlinjer En bog i tasken og altid umiddelbar glæde ved at læse, om så det blot drejer sig om 2 minutter og 2 sider 👏🏻 Det løber op i mange spændende oplevelser i sidste ende ✍🏼😋

Vil I også gerne læse mere? Eller har I nogle gode råd til dem, der vil? Fortæl os det gerne i kommentarfeltet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Pårævede felter er markeret med *