Fem gode bogblogs

Læser du bogblogs? Der findes mange gode bogblogs ude på internettet, og der kommer hele tiden nye til. Både danske og udenlandske. Derfor kan det også være lidt af et arbejde at finde de bogbloggere, som man synes er spændende at følge. Og hvordan opdager man lige nye bogblogs?

Vi har lavet en lille guide på fem bogblogs, som vi følger – og som du måske også vil have lyst til at følge. Måske en af dem bliver din nye yndlingsbogblog?

Simone fra Boghjørnet
Boghjørnet

Det er Simone, der skriver på boghjørnet. Her anmelder hun bøger, deler de nye bøger fra reolen og så studerer hun til bibliotekar. Simone har haft sin bogblog i flere år, og hun er en dem, hvor man altid er sikker på gode, gennemarbejdede indlæg, når man klikker ind.

Jeg er opvokset med højtlæsning, og har ikke sluppet bøgerne siden. Bøger har altid været en kæmpe del af mig. Jeg læser for at slappe af, for at opleve og lære en masse, og fordi jeg simpelthen ikke kan lade være.

I kan besøge Simones bogblog lige hér eller følge med i hendes læseliv på Instagram.


Book me up, Scotty 

Navnet er originalt og billederne er altid flotte, når man besøger Marias bogblog. Maria har skabt sit eget blogunivers, mens hun studerede (i dag er hun cand.mag. i) kultur og formidling, der er altid giver en lyst til at læse. Bloggen er inspirerende og byder på anmeldelser, citater og mange andre litterære lækkerier.

Jeg har altid elsket at læse, og jeg er ikke i tvivl om, at det startede med den daglige godnatlæsning som barn.

I kan besøge Marias bogblog lige her eller følge med i hendes læseliv på Instagram.


Skrivepulten

Hvis I læser bogblogs, så kender I nok allerede Karins bogblog. Karins bogblog er som at besøge en af sine bedste læsevenner: Man kan se, hun elsker at læse. Og skrive. For bloggen byder også på inspiration til at skrive.

Bøger er altid at finde i min hverdag. Bøger er en måde hvorpå jeg kan mætte lidt af min videnbegærlige hjerne. Bøger er en måde hvorpå jeg kan få mine tanker til at samle sig om en enkelt ting.

I kan besøge Karins bogblog lige her eller følge med i hendes læseliv på Instagram.


Litfix

Det er Julie, der står bag litfix, hvor man altid kan få sig et… litfix. Julie skriver om nye, aktuelle bøger, men hun har også et fagligt fokus på litteraturen. Derfor kan man også finde opgaver, artikler om Tove Ditlevsen og andet, der måske giver én lyst til at studere dansk på universitetet.

For mig tilbyder litteraturen en helt ny verden, som jeg kan dykke ned i og forsvinde væk i. Litteraturen gør mig klogere, nysgerrig på livet, og så giver den mig en større empati for mennesker, livsvilkår, samfundslag og miljøer, som jeg måske ikke ville forstå ellers.

I kan besøge Julies bogblog lige her eller følge med i hendes læseliv på Instagram.


Ord fra en bibliofil
Ann-Kristines blog byder på både anmeldelser, rapportager fra litterære events og alt som bibliofile elsker. Indlæggene har et fagligt fundament, og det er en fornøjelse at tænke på, at Ann-Kristine uddanner sig til bibliotekar – og skal arbejde med litteratur.

Mit navn er Ann-Kristine og jeg er kort sagt bibliofil. Det har jeg været lige siden min barndom og derfor er jeg nu i gang med at uddanne mig til bibliotekar.

I kan besøge Ann-Kristines blog lige her, eller følg med i hendes læseliv på Instagram.

Hvilke bogblogs læser du? Fortæl os det gerne i kommentarfeltet.

5 thoughts on “Fem gode bogblogs

 1. Conni Jørgensen – 10. september 2017

  Jeg læser altid Bognørdens blog, hun er også på facebook og skriver nogle virkelig gennemtænkte og reelle anmeldelser inden for mange genrer.

 2. Ellen – 20. september 2017

  Min yndlings bogblog er http://www.vildmedkrimi.dk. Her læser jeg fast velskrevne anmeldelser og interviews. Det er her jeg får inspiration til at læse de krimier der både fungerer i forhold til plot, sprog og persongalleri .

 3. Josephine – 26. september 2017

  Hej Conni,

  Det er også en rigtig god blog – hun kommer nok med i en af de andre anbefalinger af bogblogge 🙂

 4. Josephine – 26. september 2017

  Mange tak for din kommentar, Ellen. Det er også en rigtig god blog, som vi også læser – den kommer vi nok også til at nævne på et tidspunkt her på Saxo inspiration 🙂

 5. Kirstine Rasmussen – 13. februar 2019

  Jeg læser Cederholms-bogunivers, en forholdsvis ny bog-blog, der også har små reportager fra bogmesser og bogevents.

  Med venlig hilsen
  Kirsten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Pårævede felter er markeret med *